Eroica Limburg

Sinds 2015 wordt Eroica Limburg mede georganiseerd door de PEPr Company. Het evenement dat in Toscane is ontstaan op de beruchte Strade Bianche (onverharde wegen) kenmerkt zich als een modeshow op de fiets. 

Zaterdag 30 juni 2018 zal de derde Eroica Limburg worden verreden. Vanuit wereldwielerstad Valkenburg worden vanaf het Dersaborg park drie schitterende en unieke routes verreden die ook België en Duitsland aandoen. Niet alleen de verharde bekende wegen maar ook onverharde paden door de mooiste regio van de Benelux zijn onderdeel van de route. Alles uiteraard in de bijzondere historische Eroica stijl en sfeer.
Alle deelnemers rijden op een fiets die voor 1987 is geproduceerd. Daarnaast vragen we iedereen om het outfit aan te passen aan de retro fiets en de veelal kleurrijke shirts uit het vroege wielrennen te zoeken en te dragen. Limburg zal in het eerste weekeinde van juli worden omgetoverd tot de meest kleurrijke retro area van de Benelux.

Voor meer informatie: www.eroicalimburg.com

 

 

 

Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 60 kilometer, 100 kilometer en 160 kilometer die door Limburg, Duitsland en België voeren. Toch zijn de routes anders dan de reguliere toertochten.  De routes voeren niet alleen over verharde maar ook over onverharde wegen. Net zoals dat in de vroege jaren van de vorige eeuw het geval was. Er worden ook enkele bijzondere locaties in de routes  aangedaan. Locaties waar fietsers normaal gesproken niet kunnen komen, of waar eigenaren geen toestemming geven om door te rijden. Laat je verrassen!
Alle deelnemers kunnen gebruik maken van de faciliteiten onderweg. Op de nostalgische bevoorradingsplekken wordt eten en drinken aangeboden dat verwijst naar het verleden. Toiletten zijn aanwezig maar ook de oude mecanicien (spreek uit “Mekaniker”) zal bij mogelijk malheur een helpende hand toesteken.