Univé Maastrichts Mooiste

In het weekend van 8, 9 en 10 juni 2018 organiseert The PEPr Company het hardloopevenement Univé Maastrichts Mooiste. 

Univé Maastrichts Mooiste City Centre Trail

De nieuwe Univé Maastrichts Mooiste City Centre Trail is een heuse verkenningstocht langs en door de mooiste plekken in Bourgondisch Maastricht. Op vrijdagavond 8 juni zal de tweede editie van de City Centre Trail georganiseerd worden. Beleef een unieke route langs onontdekte plekjes, steegjes en bijzondere gebouwen zoals bioscopen, een museum, het stadspark en andere te gekke locaties die je niet wilt missen. Steegjes en trappen zullen niet gemeden worden in dit parcours van circa 10 km en de trail kent geen wedstrijdelement en tijdregistratie. Deelnemers kunnen dan ook de tijd nemen om optimaal te genieten van de City Centre Trail en al het moois dat Maastricht te bieden heeft!

Univé Maastrichts Mooiste wandeltocht

Liever niet rennen? Ook in wandeltempo kunnen de mooie plekken van de stad Maastricht ontdekt worden tijdens het 3-daags Univé Maastrichts Mooiste weekend. Op zaterdag kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen en deelnemen aan de 2e editie van de Univé Maastrichts Mooiste Wandeltocht. Deze wandeltocht zal starten en finishen bij de Sphinx parking nabij de Boschstraat. Deelnemers hebben de keuze uit vier verschillende afstanden: 7,5 km - 15 km - 20 km en 30 km. De route zal leiden langs o.a. de Hoge Fronten, de Tapijnkazerne en het prachtige oude centrum van Maastricht. Met de route van de 20 en 30 km zal ook het Enci-bos aangedaan worden waarbij de 30 km zelfs langs het stijlvolle en iconische Chateau Neercanne voorbij gaat. Onderweg zullen er op verschillende unieke locaties in en rondom Maastricht stempelposten worden ingericht waar deelnemers hun stempel krijgen.

Univé Maastrichts Mooiste

Op zondag zal opnieuw het al jaren bekende hardlooponderdeel van Univé Maastrichts Mooiste plaatsvinden. Het uitdagende parcours met de St. Pietersberg van de bekende 10 Engelse Mijl staat uiteraard weer op het programma, maar ook de in 2016 met succes vernieuwde 10 km. De 5 km route zal weer door het prachtige Wyck lopen. Met enkele verbeteringen ten opzichte van de vorige editie, belooft ook de editie van 2018 weer een groot succes te worden met ruim 7000 deelnemers aan de start. Niet alleen volwassenen kunnen deelnemen aan Univé Maastrichts Mooiste, op zondag is er ook een heuse kinderloop voor de basisschooljeugd van groep 1 t/m 8. De start en finish zal zoals voorgaande edities weer plaatsvinden op de Markt in Maastricht.

Meer informatie vind je op www.univémaastrichtsmooiste.nl

Maastrichts Mooiste mag met trots mededelen dat Univé Verzekeringen de komende jaren naam- en hoofdsponsor van Maastrichts Mooiste zal zijn. De evenementennaam wordt dan ook omgedoopt tot Univé Maastrichts Mooiste. De organisatie is dan ook zeer verheugd dat de landelijke verzekeraar zich voor de komende jaren zal verbinden aan Maastricht Mooiste. Univé zet zich in voor een gezonde samenleving en daarbij vormt sporten een belangrijk onderdeel. "Wij zijn trots dat we met ons groene hart zo'n sportief evenement als Univé Maastrichts Mooiste kunnen supporten" aldus Univé Verzekeringen. Als verzekeraar voor meer dan vier miljoen Nederlanders stimuleert Univé mensen om meer te gaan sporten. Univé Maastrichts Mooiste sluit goed aan bij deze missie. Ook de komende jaren zal Univé Maastrichts Mooiste doorgaan met het stimuleren van onder andere scholieren om te gaan sporten middels de kinderloop en de studentenloop.