Volta Limburg Classic

Zaterdag 31 maart 2018 organiseert The PEPr Company de UCI 1.1 wedstrijd Volta Limburg Classic. Samen met de stichting zorgt de PEPr Company voor o.a. wielertechnische en logistieke aspecten. Ook de toertocht, zondag 1 april, wordt ondersteund door The PEPr Company. 

De Volta Limburg Classic behoort tot de zwaarste klassiekers in de Nederlandse wielerwereld en zal op zaterdag 31 maart 2018 voor de 45ste keer verreden worden. De sportieve waarde van de wedstrijd heeft zich de afgelopen jaren telkens weer bewezen, de kwaliteit van de organisatie is dermate goed dat het internationale karakter van de wedstrijd in de loop der jaren sterk is toegenomen.

Dit jaar wordt voor de tweede keer een vrouwenwedstrijd georganiseerd tijdens de Volta Limburg Classic. Alle informatie over de Volta Limburg Classic vind je op www.voltalimburgclassic.nl.

 

 

Floris Gerts

De 43e editie van de Volta Limburg Classic is gewonnen door de 23-jarige Nederlander Floris Gerts (BMC).

De koers, die over een ijzersterk deelnemersveld beschikte, begon met een minuut stilte, ter nagedachtenis van de betreurde Antoine Demoitié en Daan Myngheer. Toen even later het peloton in gang werd geschoten, ontstond al snel een kopgroep van acht renners. Bij het ingaan van de finale, op zo’n vijftig kilometer van de meet, werden de vluchters gegrepen. Dat was voor het peloton het signaal om een spervuur aan demarrages te ontketenen. Het regende aanvallen, de toeschouwers werden naar het puntje van hun stoel gedreven. Met name BMC, dat in iedere ontsnapping aanwezig was, toonde zich erg bedrijvig. Ook de laatste uitlooppoging, op zo’n dertien kilometer van de meet, kleurde BMC-rood; de Amerikaanse topploeg was met liefst vijf renners aanwezig. Dat numerieke overwicht werd met uiterste precisie uitgespeeld. Bij het ingaan van de laatste kilometer demarreerde Floris Gerts. Het jonge Nederlandse talent sloeg een kleine bres, die groot genoeg bleek te zijn voor de overwinning. Gerts behield op de kasseien van de Diepstraat zijn nipte voorsprong, Sonny Colbrelli sprintte naar de tweede plek, ex-wereldkampioen Philippe Gilbert werd derde; een podium om in te lijsten!