Coronaproof inzamelactie voor de Limburgse Voedselbanken

vrijdag 27 november 2020

Met name door de coronacrisis kampen de Limburgse voedselbanken met een groot tekort aan lang houdbare producten voor de minder bedeelde medemens in onze provincie. “Op dit moment ligt onze reguliere bedrijfsvoering zo goed als stil. Natuurlijk gaat het ons aan het hart dat we niet mogen doen waar we goed in zijn en zakelijk gezien zorgt deze periode ook voor de nodige stress. Dat neemt niet weg dat we onze kennis en kunde ook op een andere manier kunnen inzetten. Stil zitten kunnen we niet en hoe mooi is het dan om met collega-ondernemers uit de branche deze actie op te zetten”, aldus de initiatiefnemers. 

De inzamelactie zal uiteraard geheel Coronaproof worden opgezet. Schouder aan schouder zijn de ondernemers in staat en van plan om op een manier die veilig en gezond is voor iedereen een inzamelactie te organiseren voor een goed doel. Vanaf vrijdag 11 december 13.00 uur tot zondag 13 december 18.00 uur kunnen producten bij drie zogeheten ‘drive through’ afgiftepunten in Maastricht (The PEPr Company), Thorn (Kasteelhoeve de Grote Hegge) en Venlo (Crewfood) worden gedoneerd. Bekende Limburgers zijn op deze drie locaties aanwezig om een handje te helpen bij het in ontvangst nemen van de voedselproducten en tevens zullen de drive throughs in kerstsfeer worden gehuld.

De actie is geheel coronaproof opgezet omdat bestuurder en bijrijder te allen tijde blijven zitten. Na donatie ontvangen alle automobilisten een kleine attentie als dank. “Hopelijk doet ons voorbeeld volgen en sluiten andere bedrijven en ondernemers aan. Locaties staan grotendeels leeg, medewerkers staan te popelen om aan de slag te gaan. Laten we deze krachten dan bundelen en werken aan een succesvolle actie voor de Limburgse voedselbanken.” De verschillende drive through afgiftepunten en -tijden inclusief meer informatie zijn te vinden op www.inactievoordevoedselbank.nl.